test

http://lh4.ggpht.com/_k6Er_fn-S4E/S2W9zjb46KI/AAAAAAAAAec/pfDHBR77Mzw/s640/IMG_7738.JPG

Kompisar



Förra helgen var hela familjen Henrikssons och hälsade på.



Morgonkaffe och Svenska Dagbladet.

På väg till jobbet



Tävling. Var är bilden tagen?

Vintersport



Trots kylan i helgen har vi haft många vintersportaktiviteter. Arvid har gått skidskola både lördag och söndag, lärt sig åka lift och att ploga. Bra!




Lördageftermiddag hade vi pulkarace i Hagaparken och sedan värmande fika i Koppartältet.



Mamma och pappa har åkt längdskidor både lördag och söndag. Bra!


Skridskor



Arvid och Hannes kämpar på i snön och kylan.



På väg till den lilla dammen nära vårt hus.



Där Brukshundsvägen åker skridskor. Eller tittar på.

Mattips




Arvid och Hannes expanderar. Nu har de valt att starta en matblogg.

http://hemmamat.blogg.se/

Middagsdags



Måltiderna hemma hos oss är allt annat än långtråkiga, här händer det alltid massor med grejor.
I kväll var det extra mycket på gång. Richard hade lagat god mat, älgfärswallenbergare med tillbehör, men det var inte någon som hade tid att uppskatta maten. Arvid behövde hjälp med att överhuvudtaget få i sig någonting, Hannes ville bara dricka julmust och jag var bara tvungen att se slutet på Sliding Doors som gick på tv. Tur att simultanförmågan är på topp!

Nyårsafton





I väntan på nyårsfest hemma hos Elisabeth, Mattias och Clara åkte vi till Andys Lekland i Sickla. Arvid och Hannes sprang runt och provade det mesta.... Utom den branta rutschkanan som var lite läskig. Arvid ville så gärna åka den, men vågade inte riktigt. Han satt där uppe länge, länge och väntade på att våga och till slut åkte han ner. Men bara en gång.



Hemma hos Clara var det lek med Elisabeths gamla Barbiebuss, vilken nostalgi.



Vi vuxna fick god mat och mycket champange! En jätterolig nyårsafton med en hel del nostalgi - tänk vad mycket som har hänt på det här decenniet. Hur kommer det att vara om 10 år till?  Då är vi tonårsföräldrar och barnen är inte så intresserade av att vara med oss längre. Jo, det är klart att dom är!

8 år



Den 29/12 firade vi vår 8-åriga bröllopsdag.
Hela familjen tog in på Hotel Anglais vid Humlegården där vi bodde i en fin hörnsvit. Vi hann prova ismaskinen i korridoren, åka hiss, äta barnvänlig middag på Vapiano, byta lite julklappar, fynda på rean, bada bastu och äta en god frukost. Kanske inte så romantiskt och avkopplande, men väldigt roligt.

Talets gåva



Hannes tycker fortfarande att det räcker med att kunna ett ord - Mamma! Och det funkar ju faktiskt, vi förstår precis vad han menar.



Men han tar hjälp av kroppsspråket och sina ansiktsuttryck.


Lediga dagar



Det är skönt med många lediga dagar under jul och nyår. Vi har hunnit pyssla en hel del, här med de nya pärlplattorna.



En dag åkte vi till Sjöhistoriska Museet och tittade på piratutställningen. Den var väl inte så bra, inte för små barn i alla fall. Men behållningen var deras skaparverkstad. Massor med roligt material att pyssla med och inte så mycket folk där. Arvid gjorde en snygg fisk med guld och paljetter på. Hannes tyckte bäst om att springa ifrån oss.



Det är roligt att träffa kompisarna och leka med nya leksaker. Här är Tim på besök och kollar in riddarborgen.



Är det första gången sedan Arvid föddes som det är snö på julen? Det har i alla fall varit mycket pulkaåkning de här dagarna. Clara, Hannes och Arvid träffades i Ulriksdal för att åka pulka och fika.



Julafton





Julafton firade vi hemma hos oss med farfar och släkten från Söderköping. Här är vi ute på en promenad i väntan på tomten.

Årets tomte här på Brukshundsvägen kom från Arjeplog, konstig dialekt, men mamma förstod allt!

Superjulkalender



Årets julkalender med Stålhenrik och Supersnälla Silversara har varit en favorit här hemma hos oss, både barn och vuxna har tittat minst en gång varje dag.

Nu har Arvid plockat fram sin mantel och superhjältemössa och vips blir han Mega Vega.