Besök av släkt och vänner

image607

På juldagen var Clara och hälsade på Arvid. Clara hade bland annat fått en spis i julklapp.

image608

Annandagjul var hela familjen Carlsson samlad! Av sina kusiner fick Arvid en av de bästa julklapparna - en Pippiperuk.

Julafton 2007

image605

Tomten hittade till Brukshundsvägen, tänk att han visste att vi hade flyttat! Arvid var duktig och hjälpte tomten att dela ut julklapparna.

image606




Uppesittarkväll

image602

I kväll har det stökats och fixats hemma. Arvid har så klart velat hjälpa till med allt - roligast var att göra marsipangodis. Farfar kom tidigare i eftermiddag och ska fira jul här med oss. Granen är klädd, klapparna inslagna och skinkan är klar. Bara att vänta på tomten.

En God Jul önskar familjen Carlsson!

Michelintomte

image604

I år var det premiär för Arvid och föräldrar med luciatåg på dagis. Arvid hade länge sett framemot att få vara tomte. Luciatåget gick utomhus och var väldigt stämningsfullt, massor med lyktor och marschaller som lyste i mörkret.

När vi kom hem och fick se Arvid i lite bättre ljus såg vi hur otroligt lik han var en michelintomte - världens finaste!

Sista dagen i Gröndal

image596

Idag var det sista dagen för Arvid på dagis i Gröndal. Först väntar ett långt jullov och sedan nytt dagis på gångavstånd från Brukshundsvägen.

image597

Här leker han med sina busiga och roliga dagiskompisar Emil och Alvin.

image598

Hej då Gröndal!




2:a advent

image595

Vi har haft en lång helg med många roliga aktiviteter. Här ser man en del saker som vi har hunnit med. Träffat jultomten på NK, middag med kära vänner, Idol, mysigt julpyssel hemma hos Clara, besök av Maja för första gången och mycket, mycket mer. December är en rolig månad!

Biopremiär

image594

I dag har det varit biopremiär för Arvid, han och mormor har sett Lilla spöket Laban. En mycket, mycket spännande film, så bra att Arvid satt blixtstilla i mormors knä hela tiden.

Adventskalender

image592

Mormor är här i veckan och hälsar på. Främsta anledningen är att underlätta för oss med dagishämtning och lämning. Arvid är alltså hemma på dagarna med mormor. Semester för både föräldrar och Arvid!

När hon kom hade hon med sig en stor och ståtlig adventskalender fylld med julklappar från både mormor och morfar.

image593

Men det är svårt att hålla sig till ett paket per dag.


Kusinbesök

image591

I helgen har kusinerna från Söderköping varit och hälsat på. Arvid blev uppvaktad med presenter för att han har fyllt år. Roligast var ändå att busa med Frida och Fanny.

Mat-Arvid

image590

Arvid har blivit väldigt huslig av sig sedan han fick sitt nya förkläde. Tycker om att laga mat och baka. Det första han sa i morse när han vaknade var att han skulle göra chokladbollar.