Trött kille

Trött kille

Så här himla trött blir man när man har varit på babysim. Orkar inte ens ta av sig mössan och jackan.

Till bords

Till bords


Arvids favoritplats just nu är att sitta i sin vita stol vid köksbordet. Där äter han lunch och middag, men gör en hel del andra saker också. Han vill gärna äta upp den tidning som mamma eller pappa läser, men ibland nöjer han sig med Rustas reklamblad. Andra älsklingsleksaker nu är: en slickepott, en orange iskubslåda från IKEA, en liten plastlåda och tomma hushållsrullar.
Det verkar som att vi inte behöver köpa så dyra leksaker till honom!

Mors Dag!

Mors Dag!

I dag har vi firat mors dag med buller och bång. Dagen började med att Arvid vaknade 6.00 och var jätteglad och pigg. Den enda som orkade upp den tiden var - mamma. Så vi lekte ett tag tills det var dags att sova förmiddagsvilan. Då sov vi båda två, skönt.

Sedan åkte hela familjen Carlsson till
Grönkulla Café i Nacka Strand där vi åt en supergod buffé. Mamman fick ett litet, litet paket med mycket fint innehåll. Arvid flirtade med några småtjejer i bordet intill, han bjöd på hela sitt register med skratt och skrik. 

En väldigt trevlig mors dag alltså!



Arvid har fått eget rum

Arvids nya rum

Nu ska vi bara hitta några snygga tapeter och en fin lampa!

Kusinträff

Kusinträff

Vi har varit till Söderköping och hälsat på Arvids farbror, faster och kusinerna Frida och Fanny. Arvid tyckte att det såg så roligt ut när flickorna hoppade på studsmattan, han hade nog gärna velat vara med. Senare på kvällen var han inte alls intresserad av att sova, det var mycket mer spännande att vara vaken och sitta med oss andra när vi åt middag.

Arvid i centrum

47658-121
Foto: Juliana Wiklund, More than words

Ännu ett fint kort.

More than words

47658-120
Foto: Anna Rex, More than words

Nu har vi fått bilderna som fotograferna från
more than words tog på oss härom helgen. Vi får välja ut 20 bilder av ca 300 st. Fruktansvärt svårt, för alla var väldigt fina.



Babysim

Babysim

På onsdagarna är det babysim som gäller. I dag fick Arvid prova på en ny övning som han tyckte jättemycket om, att ligga i simringen och hålla i flytstången.  Han dök även 5 gånger. Vi ser framemot nästa gång, då blir det torpeddyk!

Richard 35 år!

Richard 35 år!

I går fyllde Richard 35 år och det firades med vänner på Kafé Pladder i Vinterviken inne i deras växthus. Jätteroligt! Vi var 25 vuxna och 10 barn!!  Äldsta barnet var Vera, 4 år och yngst var Clara 5 veckor.


Samarbete


47658-116
Nyfiken Arvid ser till att morfar skruvar ihop den nya stolen på rätt sätt.

Ibland längtar man...

så mycket efter sitt barnbarn att man sätter sig i bilen och kör 100 mil för att träffa honom. Så nu är Arvids morfar här och hälsar på oss!

Glatt återseende

Glatt återseende

I dag har vi varit hemma hos Michaela och Maja och lekt. Det var nog tre veckor sedan vi såg senast. Oj, oj, oj vad Maja har vuxit och blivit stor. Hon har sprungit förbi Arvid med stora steg. Maja kan sitta själv, stå på alla fyra och krypa baklänges. Arvid bara gapade, fattade inte hur hon hade lärt sig så snabbt.

På väg till skolan?

På väg till skolan?

Arvid ser väldigt prydlig och städad ut på den här bilden tycker jag. Det ser nästan ut som om han är på väg till sin första skoldag. Men han ska bara till BVC för att träffa sina kompisar i mammagruppen.

Vig kille

Vig kille
Pröva det här om ni kan!


Förmiddagsvila

Förmiddagsvila
Efter att ha varit vaken sedan 6.30 tiden på lördagsmorgonen så är det skönt och sova en stund.


Astrid och Arvid på Gärdet

Astrid och Arvid på Gärdet
Från förra helgen. Astrid och Arvid på picknick på Gärdet.

Mormor är här

Mormor är här

Arvids mormor är och hälsar på oss några dagar. Dagens bästa stund för mormor är nog när Arvid kommer in och väcker henne på morgonen.

Idag har vi haft en varm och solig picknick i Tantolunden och på eftermiddan var mormor barnvakt i några timmar. De hade haft det supermysigt tillsammans, lekt och pussats.

Lunchdags på Kafé Pladder

Nu när sommaren har kommit till stan så måste man passa på att vara ute. På vägen hem från fotograferingen stannade vi till och njöt av värmen på Kafé Pladder i Vintervikens trädgård vilket också kan rekommenderas starkt. Idag så åt vi en jättegod Breasolamacka med kronärtskockhjärta, pesto och rivna morötter. Men om ni är där och köket är öppet så måste ni äta deras Karl Johan pasta, mums!

Fotografering i Vinterviken

Fotografering i Vinterviken

47658-103

I förmiddags var vi (mest Arvid) i Vinterviken och blev fotade av Anna Rex och Juliana Wiklund från
more than words. De är ett par superproffsiga fotografer som vi kan rekommendera! Ni får se resultat sedan. Håll ut! Efteråt bjöd vi på kaffe och kaka. Jättemysigt! Extra kul att komma ut på förmiddagen, inte så vanligt annars och vilket bra ljus för fotografering!

Öppna Förskolan

Öppna Förskolan

Idag har vi för första gången varit på besök på Öppna Förskolan i Aspudden. Vilket ställe!
Här kommer vi att hänga en hel del i höst.

Arvid leker med sin två dagar äldre kompis Ludvig.

Redo för beach 2006

Redo för beach 2006

Bästa badlakanet är framme och Arvid har tagit på sig sin strandsjal. Sommaren kan komma!

The bluest eyes in Gröndal?

47658-99


8 månader kvar av min mammaledighet!

8 månader kvar av min mammaledighet!
I dag är det 8 månader kvar tills jag börjar om att jobba. Det gäller att njuta så mycket det bara går av att vara hemma med Arvid. Vi har haft en underbar dag idag.

Arvid vaknade tidigt, 05.30, men hans snälla pappa gick upp med honom så att jag fick sova en timme till. Jag och Arvid var hemma hela förmiddan och kramade och myste i massor. Han fick träna sig på att sitta själv, se bilden så ser ni hur det gick. Men vänta bara, om två veckor kommer han att sitta på egen hand. Arvid fick potatis och dillkött till lunch med paradisdessert, mums.

Klockan 13 packade vi barnvagnen och gick ut. Först till Stadsmissionen och lämnade in kläder som Richard rensat ut ur garderoben. Sedan en sväng förbi Friskis & Svettis och lämnade tillbaka ett kort jag råkat få med mig förra vecka. Dags för min lunch sen, kaffe och macka på Cobacabana vid Hornstulls strand. Arvid sov gott och jag kunde njuta av den lilla, lilla stund solen var framme. Efter det en promenad ut på Långholmen men då kom regnet.

15.30 var vi på BVC i Gröndal där det var dags för Arvid att få sin andra vaccinationsspruta. Dagens vikt var 7,3 kilo.

När vi kom hem var han på ett strålande humör och tokskrattade när vi lekte "titt-ut" leken. Gröt, bad, pyjamas och sen i säng 18.50.

Så ser en helt vanlig dag ut - och tänk att jag har 243 dagar till att se fram emot.

Valborg i Hökåsen

Valborg i Västerås
Var i helgen hemma hos Nikola och Ulrika i Västerås. Som ni ser så verkar barnen trivas bra tillsammans. Arvid verkar i alla fall trivas som fisken i vattnet uppvaktad av Benjamin och Emma. Senare på kvällen åkte vi hem igen till Stockholm. Efter en ganska kämpig natt med en lite orolig Arvid fick vi sova lite extra på morgonen/förmiddagen för att senare på dagen åka in till stan och fika med Pelle, Per, Annette, Vera och Ivar på Brunogallerian.