Utflykt nr 1

47658-181

Vilken underbar dag! Vi har varit till Saltsjöbaden tillsammans med Michaela och Maja. Ätit på Stationshuset av Renée Voltaires goda mat, promenerat och tittat på båtar och fikat lite mera. Arvid blev bjuden på glass, kanske för att han har namnsdag?


Arvid har namnsdag idag!

Grattis på namnsdagen, lille Arvid! Ingen tårta att fira med, men lite presenter från mormor och kusinerna i Söderköping har det allt kommit.


Potträning

Potträning

När Richard var i stugan i helgen hade han bilen full med saker när han kom hem. Bland annat hans gamla potta. Den som spar han har...

För skojs skull har vi satt Arvid på pottan efter att han har ätit frukost - och vad tror ni händer? Jajamänsan, nr 2. Han har suttit på pottan fyra gånger nu, och varje gång med samma strålande resultat. 

Arvid och hans tunga

Arvid och hans tunga

Just nu är Arvid väldigt stolt över sin tunga. I alla fall verkar det som det när vi ska fota honom. Omöjligt att ta kort utan att lilltungan tittar fram. Här sitter han i alla fall i vår nya soffa i praktiskt chokladglassfärgat tyg.

Grattis till alla!

Grattis till alla!

Den här veckan är det kalas varje dag! Nej, inte riktigt, men det är väldigt många som fyller år nu.

28/8 Morfar Hans-Olov
29/8 Björn, Majas pappa
30/8 Farfar Arne
31/8 Kettil och Per
1/9 Kusin Fanny
2/9 Sussi, Carls mamma

Grattis till alla er!!!

I kväll har vi varit på Mosebacke och firat Björn. Trevligt, så mysigt att kunna sitta ute fortfarande och Arvid trivdes som fisken i vattnet.

100% lycka

100% lycka

Arvid och Richard har varit i Sundsvall i helgen och hälsat på farfar. Jag har alltså varit alldeles själv hemma, vilket var en konstig känsla. Längtat ihjäl mig efter Arvid, men samtidigt njutit av sovmorgon, kunna läsa hela tidningen till frukost, cykla vart jag än ska, träffa kompisar ute på kvällarna......

Men vilken lycka det var när de kom tillbaka i kväll! Arvid var sötare än nånsin och vi pussades massor. Fastän det inte ser ut så på bilden så blev Arvid också väldigt glad när han kom hem.

Gunga i fruktparken

Gunga i fruktparken

Maja och Arvid träffades i dag i lekparken i Liljeholmen och gungade lite grann. Alla redskap där ser ut som frukter, körsbärsgungor, bananrutschkanor, melonklätterställning etc..

47658-174

Spagetti

Spagetti

Kall spagetti, vilken delikatess! Nej, det var kanske inte så gott, men väldigt roligt att leka med.

Smultronställe

Smultronställe

Vi har upptäckt ett nytt smultronställe idag, Tyresö Slott och Notholmen. Så mysigt, nästan som att vara ute i skärgården. Vi satt länge och fikade på
det lilla caféet, de hade bland annat Lejonet & Björnen glass. Arvid passade även på att bada från klipporna.

Babysalsa

Idag åkte jag och Arvid in till Kungsträdgården för att gå på babysalsa.  Vi var där tidigt tyckte jag, men biljetterna hade ändå hunnit ta slut. Snopet! Så det blev en runda på stan och lunch på Nybrogatan.

Babysalsa

Mycket att titta på
Mycket att titta på....

Någonting är på gång!

Någonting är på gång!

Man kanske skulle prova på det här med att krypa ändå?

Nya upptäckter

47658-166

Nya upptäckter

Arvid gör nya spännande upptäckter hela tiden, lägenheten är full av roliga saker.

Febrig!

Febrig!

I dag har inte Arvid varit så glad som han är på den här bilden. Han har haft feber och varit trött och hängig. Sovit nästan hela dan. Vi har haft en lugn hemmadag och så blir det nog i morgon också. Jag hade tänkt att vi skulle gå till Friskis & Svettis och träna, men det får bli en annan gång. Lilleman ska vara hemma och äta glass. Visst är det bra när man har feber? Det fick jag när jag var liten och sjuk.

På promenad

På promenad

Det bästa Arvid vet just nu är när vi hjälper honom att promenera runt. Försöker vi sätta ner honom på golvet så är han stel som ett järnspett, visar tydligt att han inte vill sitta utan hellre vara uppe och gå.

Utomhusbad

Utomhusbad

Vad mer kan man önska? En egen pool på balkongen, lyxigt!

Sofia och Engla

promenad

Idag har vi varit till Vinterviken igen! (Är vi deras flitigaste besökare kanske?) Där träffade vi Sofia och Engla samt Michaela och Maja. Engla är 13 månader och Maja blir snart 10 månader. Engla både går och springer och Maja kryper för fullt. Jag hoppas att Arvid blir sugen på att lära sig krypa när han ser dem, men än så länge visar han inga tecken på att börja ta sig frammåt.

Picknick & Parkteater

Picknick & Parkteater

I går kväll träffade vi Pelle, Per, Annette, Vera och Ivar nere i Vinterviken för att se på parkteater. Först åt vi lite mat på ångbåtsbryggan, Pelle badade och Vera och Ivar spanade in änder. Själva teatern (Vad är det för jävla sommar?!) var väl sådär, vi kunde prata med varandra utan att missa allt för mycket av handlingen. Men det var en ljuvlig kväll och väldigt roligt att träffas igen efter sommarsemestrarna.

Kräftpremiär

Kräftpremiär

Vilken helg!! Vad vi har hunnit göra mycket när vi har haft barnvakter här under några dagar. Bland barnlösa aktiviteter kan nämnas: frisörbesök, drinkar på Ljunggrens, dop/bröllpsfest, bad från klipporna i Gröndal (inte så barnvänligt) och allmänt slappande.  Men vi har gjort en hel del roliga saker tillsammans också, bland annat Skansen och kräftkalas. Gissa vem som gillade kräftor?

8 månader, 1 vecka och 2 dagar...

..tog det innan Arvid sov en hel natt!! Men nu har det alltså hänt, det vi har väntat och längtat efter så länge. I natt sov Arvid mellan 19.30 och 07.00 utan att vakna. Dessutom sov han med mormor och morfar Hans-Olov i gästrummet. Så det ska bli spännande att se om han kan sova lika länge i natt tillsammans med sina föräldrar.

Lekkompisar

Lekkompisar

Nu har Arvids mormor och morfar Hans-Olov kommit på besök. De stannar här över helgen och under tiden ska Richard och Pernilla bland annat hinna gå på dop/bröllop. Det gäller att ta vara på de värdefulla barnvakterna de få gånger vi har några.

Plocka

Plocka

Arvid har upptäckt att han med hjälp av tummen och pekfingret kan plocka upp en massa saker för att prova om det går att äta. Han älskar att sitta och plocka, det kan var allt möjligt som tex. gurka, russin, dammtussar och kaksmulor.