Fruktstund



Precis som
Selma Henriksson tycker Hannes om sin fruktstund. Men han är inte en sån finsmakare som Selma, Hannes är mer som en avfallskvarn. Äter allt.

Vattkoppor


Så har de då dykt upp, vattkopporna. På Arvid i alla fall, lite svårare att avgöra på Hannes. I morgon förmiddag får vi besök av några dagiskompisar som kommer hit för att få lite smitta. :-) Alla som vill ha en släng vattkoppor är välkomna på besök. 

Baby Goodbye!


Arvids favorit i Melodifestivalen var E.M.D med Baby Goodbye. Han tränar ofta på den låten hemma och använder innebandyklubban som käpp. 



Här står han framför spegeln och kollar in sina moves. Svårt att hålla sig för skratt.....

Morfar hälsar på



I veckan har morfar varit och hälsat på hos oss. Innan han kom i tisdags så sa Arvid till mig - Undra om Morfar tycker att det är mycket snö här. Roligt om man vet hur mycket snö det är i Älvsbyn i vinter! En av dagarna var vi till Naturhistoriska museet och tittade på dinosaurierna. Läskigt.



Hannes 10 månader


I onsdags blev Hannes 10 månader och nu är definitivt bebisstadiet över. Lite vemodigt såklart, men så mycket roligt att se framemot. Det dröjer nog inte alltför länge innan han börjar att gå. Arvid var ca 14 månader när han tog sina första stapplande steg i Sundsvall, men det känns som att Hannes kommer att fixa det lite tidigare.

Den snygga byxdressen har han fått av grannen Jessica som hade den när hon var liten. Inköpt i London.

Hemma hos Arvid


Efter att ha bott 1 1/2 år på Brukshundsvägen så börjar Arvids rum att bli klart. Vi har bland annat målat väggarna gråa och möblerat om.



Var så klart tvungen att prova på HM:s home collection. Kuddarna som ser ut som slitna jeans passade bra i sängen. 



Richards gamla brandbil på plats i fönstret.



Den stora Asienkartan tog jag med mig från gamla Klöverträsk skola. Efter 11 år har den äntligen kommit upp på väggen.



Den obligatoriska IKEA hyllan. Undra hur många barnrum den finns i?

Visst åker vi båt mamma?


Sixten var på besök idag efter dagis. Alla leksakerna upp i sängen som nu är en båt. Hannes gillade att få vara med och leka en stund. 

Kultur


Under den här mammaledigheten har jag inte varit speciellt kulturell av mig. Men i onsdags passade jag och Hannes på att gå till Nordiska Museet och se utställningen om modefotografi. Helt OK tyckte vi! Innan utställningen tog vi en promenad på Djurgården, det var ju sååå fint väder. Till skillnad från idag, kallt och blåsigt.

Gunga

I

Stackars lille Hannes, (som Arvid brukar säga) han har aldrig fått prova på att gunga tidigare. Men idag var det dags, vi passade på när solen tittade fram en stund. 

Idag har det hänt andra saker också, Hannes har börjat säga mammmma, mamma. Och lite pappa också.





Matglad!



Hannes har en otrolig matlust. Han skulle nog gärna äta hela tiden om han fick, och han äter i stort sett allt man ger honom. Han sitter och skrattar sig igenom måltiderna, som att det är det roligaste man kan tänka sig. Men att torka upp efter honom är allt annat än roligt. Det tar dubbelt så lång tid som att äta maten. 

Boll-lek


Arvid och hans grannar Simson och Agnes följs ibland bort till Solnahallen för lite boll-lek på söndagarna. Hinderbanor, bollar, fallskärmar och lek i en timme. 



Syskonbråk


Kolla här vilka roliga tärningar! Dom ska man kasta med.



NEJ Hannes! Du får inte ta alla!



Äh, vi kan väl vara vänner? Du är ju världens bästa lillebror.

Öppna Förskolan

 
I dag gick vi vi med Jacob, Fanny och deras mammor till Öppna förskolan i stora Ursvik. Först är det
lite läskigt med alla nya barn som man inte känner.....



...men sen blir det hur kul som helst.

Arvid och Agnes



Bästa Agnes följde med hem från dagis idag. Det är alltid roligt att i smyg lyssna på när de leker, de har så mycket fantasi och leker utan problem. Visst kan det vara gnabb och bråk ibland, men då låter dom mest som ett par som varit gifta i många år.

På gång


Hannes är alltid glad och på bra humör, så länge han får mat och är mätt och belåten. Men han börjar bli en jobbig kille nu, rörlig och intresserad av allt som han inte får ta. Det har även Arvid märkt, det är ofta som man hör honom säga: NEJ Hannes, du får inte ta min tiger...

Vårtecken



Årets första vårtecken kom när det snöade som mest! Tranorna har mellanlandat vid Råstasjön i Solna. Annars känns det väl inte precis som vår nu?

Så här var det i mars 20062007 och 2008

Debut


Arvids debut i slalombacken tvingades oss att ta tag i kameraproblemet. Man får inte missa att fotografera det ögonblicket, så nu är vi med ny kamera. Vi har varit i Romme/Borlänge från fredag till söndag för att åka skidor och pulka. Arvids skidåkning gick över förväntan. Vi trodde att han skulle tröttna innan han ens hunnit få på sig pjäxorna, men hans glädje och kämparglöd höll i sig hela tiden.



Han åkte både i knappliften och i stora stolliften ända upp till toppen. Men det var rätt så jobbigt att åka ner med honom, Pernilla behöver en helkroppsmassage efter den här helgen. 



Richard och Arvid tog en sväng med snowboarden. Det var roligare än slalom!



Hannes var som vanligt hur snäll som helst. Han åt, sov och åkte lite pulka. Hannes väntar nog några år till innan han provar på slalom.