Hanna på besök

Hanna på besök

I veckan är Arvids "kusin" Hanna från Boden här och hälsar på. Han fattade tycke för henne på en gång, vill aldrig sluta kramas.

Vi kommer nog att gå på stan en hel del i veckan, men på onsdag ska Hanna följa med på babysimmet, det ska bli superskoj.

Vintertid

I morse vaknade vi av att Arvid satt upp i sängen och klappade händerna - 05.40! Hoppas att det inte blir en vana.

Mysko ställe!

Mysko ställe!

I söndags hamnade vi på ett oväntat ställe. Vi åkte till Norra Djurgården, Lill-Jansskogen för att ta en skön promenad med kaffe och bullar i picknickkorgen. Men när vi parkerade vid
Fiskartorpet såg vi att de serverade brunch där, så vi åt en jättegod buffé där innan vi promenerade. Helt bisarrt ställe, som att vara på afterski i fjällen, fullt med "skidmänniskor" som hade mössor på sig blandat med uppklädda Östermalmsbor på söndagspromenad. Rekomenderas om man vill uppleva fjällen i storstan.

Filur

Filur
Haklapp är bra att ha om man börjar få tänder. När inte Arvid blir fotad så är hans nya favoritsysselsättning att plocka/kasta saker ur leksakslådan, väskor, påsar, hinkar, mm samt lite mer sällan lägga tillbaka det han hittar, men det är kanske inte lika roligt...  Ibland lägger han tillbaka helt andra saker i sina lådor. Idag har han exempelvis lagt ner ett tomt mjölkglas som Pappa glömt framme i leksakslådan. Såg även nyss att i en påse med gamla kläder till Stadsmissionen så låg lite leksaker som någon liten person ansett vara lämpligt att placera där.

Rålis

Rålis
Idag har vi varit i Rålambshovsparken och lekt. Där har de en jättestor gunga som både pappa och Arvid får plats i samtidigt. Tidigare på dagen var Maja, Björn och Michaela och hälsade på hemma hos oss.

Dagens outfit

Dagens outfit

Det här tycker nog mormor är snyggt: skjorta & fodrade jeans, H&M

47658-210

Det är gillar mamma: tröja, Ej Sikke Lej, byxor med skärp, H&M postorder


Pernilla 36 år

Pernilla 36 år

I måndags när jag fyllde år kom Lena och Elisabeth på lunch. Det var dessutom 4 små barn här!!! När har det hunnit hända? För två år sedan när vi sågs på min födelsedag fanns inga av dessa sötnosar. Nu har Aina hunnit bli 19 månader, Arvid är nästan 11 månader, Clara är 6 månader och Ruth är 2 1/2 månad.



Torsdagsmorgon

Torsdagsmorgon

Så här kan en morgon se ut hemma hos oss:
  • 07.00 Arvid vaknar. Vi ligger i sängen och kramas och pratar ganska länge.
  • 07.30 Frukost. Arvid äter alltid gröt och en smörgås.
  • Efter frukost - dags för pottan.
  • 08.00 Richard går i väg till jobbet. Pernilla och Arvid borstar tänderna.
  • 08.15 på torsdagar ser vi filmrecensioner på morgontv.
47658-207


Maja 1 år!

Maja 1 år!

Tänk att det har gått ett år sedan Maja föddes! Vilket händelserikt och roligt år det har varit. Sedan Arvid föddes i november har vi nog träffats minst en gång i veckan. Först var det långa promenader och långa luncher som gällde. Sedan blev det några shoppingrundor, picknick på filten i Vinterviken, minst ett museibesök och någon bilutflykt. Nu på sista tiden har höjdpunkten varit onsdagarna när vi först har träffats för att gungat och sedan gått till babysimmet.

Arvid har alltd blivit sporrad av Majas framsteg och följt efter henne i utvecklingen. Nu ser han framemot att också ha ett 1-års kalas.


Fredagsmys

Fredagsmys

I fredags var jag och Arvid barnvakt hemma hos Vera och Ivar. Kvällen till ära så blev det både glass och chips. Arvid tyckte det var så roligt att leka med de äldre barnen att han aldrig ville somna, han väntade ut Vera och Ivar tills de somnade innan han slocknade.


Är det höst nu?

47658-203

I dag när vi skulle gå till lekparken kändes det verkligen som höst, mörkt och ruskigt. Jag klädde på Arvid ordentligt med kläder, vinterjacka, skor, vantar, galonbyxor och mössa. Men stackars lilla pojken tyckte inte det var så kul, han kunde knappt röra sig, satt mest och funderade vart sommaren tagit vägen.

Bullbak

Bullbak

Mormor har varit här och hälsat på några dagar. Vi har hunnit med massor av saker, bland annat har hon bakat och fyllt upp frysen med godsaker. Arvid ville gärna hjälpa till så klart.

En av dagarna var vi till Waldemarsudde och såg utställningen med Kaffe Fassett. Otroligt snygga lapptäcken, men tyvärr fick man inte fotografera där.

Mallorca

Mallorca

Så har Arvid varit på sin tredje utlandsresa, den här gången med mamma och morfar till Mallorca. Vi hade en supertrevlig vecka med jättebra väder. Vi bodde på ett Sunwing hotell som var otroligt barnvänligt, vill alltid bo på Sunwing i fortsättningen. Fina pooler, tålmodig och barnvänlig personal på restaurangen, fanns även träningsmöjligheter för mamma som hon passade på att utnyttja.

Morfar och Arvid har lekt massor hela veckan, och Arvid har varit på ett toppenhumör, även om han fick öroninflamation!  Men jag kan rekomendera det spanska penicillinet, verkar snabbt och smakar godis.
Det roligaste med resan enligt Arvid var att åka hiss och mata fiskarna i hamnen.