Årets första



Årets första dopp i svenskt vatten.



 

Hannes trivdes bäst på stranden.

Skatmatning



När vi är hemma hos morfar i Älvsbyn så brukar Arvid och morfar alltid mata skatorna efter att vi har ätit. Matrester som skinka, bröd, potatis och liknande lägger de ut på gräsmattan och sedan håller de utkik tills skatorna, eller andra fåglar kommer och äter upp maten. Alltid lika spännande tycker Arvid och alltid lika bisarrt tycker jag.



Men i går när vi hade ätit lunch så blev det lite kasslertärningar kvar. Då föreslår jag att vi ska mata skatorna! Äpplet faller inte långt från päronträdet....



Här har Arvid lagt ut lite mat till den skatan som håller till hos oss. Men vi lyckades aldrig se när hon kom och tog maten.

Midsommarhelgen 2009



Vi har haft en rolig och lång midsommarhelg. Först åkte vi till Söderköping och firade midsommar med kusinerna Frida och Fanny.



Farfar hade åkt ner från Sundsvall för att träffa barn och barnbarn.




Efter sillunch blev det traditionellt firande i Östra Ryd. Det var första gången som Arvid och Hannes dansade runt en midsommarstång, vi är inte så bra på traditioner :-)



Midsommardagen åkte vi vidare till Kolmården där vi träffade Micke, Jenny, Astrid och Axel. Här kollar vi in fågelshowen.



Safariparken var så klart spännande, Arvid tyckte inte att vi skulle ta några kort, han var rädd att girafferna skulle ta kameran.



Middag på Sjöstugan i Krokek.



Arvid vågade hålla i en abborre.



Vi bodde även i år på Villa Solliden. Ett mysigt pensionat som verkligen är att rekomendera.

Fint besök



I veckan har vi haft trevligt besök från Lund, Annette och
Selma har varit och hälsat på några dagar. Jag passade på att ta semester och följde med på roliga utflykter. På tisdag åt vi lunch med Maria och Nora på Mälarpaviljongen.



Onsdag tog vi en promenad på Djurgården och gick bl.a. till Rosendals Värdshus. Har aldrig varit där tidigare, vilken oas! Ett sånt ställe som man borde behålla för sig själv och inte tipsa allt för många om. Kaffe, kaka och lek i fatboy!



Morgonmys...



... kvällsmys!

Skolavslutning



Vittra i Brotorp hade sin första skolavslutning i dag. Här sjunger Triangeln och Miniorerna "Idas sommarvisa". Arvid fick även sitt första skriftliga omdömme från sin fröken Jessica. Det var verkligen en pricksäker beskrivning på honom, bl.a. så skriver Jessica att "Arvid gillar när man sätter sig ner tillsammans med honom och berättar om djuren som är ett brinnande intresse för honom".



Skjorta från POP och jeans från HM.



Likadant på lillebror.

Spännande



Grannarna håller på med ett stort projekt på sin tomt. Bland annat så är det några riktigt stora stenar som ska bli en trappa uppför slänten. I veckan kom en grävskopa och hjälpte till. Milton, Simson, Hannes och Arvid tittar på. Men var är alla flickorna?

Trasigt!

Den nya kameran är redan trasig, någon har tappat den i ett stengolv ;-) Så det dröjer nog ett tag innan det kommer några nya bilder här. Men förhoppningsvis är den fixad till nästa fredag då det är skolavslutning.