Italien juni 2006

stranden

Nu har vi kommit hem efter en vecka i södra Italien, Kalabrien. Det har varit en lugn och avkopplande semester, vi har badat, sovit, ätit och tittat på fotboll.

Astrid och Arvid i Italien

Arvid och Astrid har blivit jättebra kompisar och lekt tillsammans hela tiden. Arvid har skrikigt av glädje när han fått syn på Astrid.

Bada i poolen

Dagens höjdpunkt har varit när vi efter siestan gått till poolen och badat.

badbalja

Men det var nästan lika kul att bada i den lilla badbaljan i lägenheten.

Glass

Även Arvid har upptäckt hur gott det är med Italiensk glass.


Äntligen semester!

Nu har vår semester börjat. Vi är på resande fot i 5-6 veckor, så det kommer att bli lite si och så med bloggandet. Men vi återkommer när möjlighet ges med bilder och berättelser om Arvids första sommarsemester.

Ha en skön sommar!

Pernilla, Richard och Arvid.



På stranden

På stranden

I dag är det nästan första dagen på vår semester (Richard ska först jobba några timmar). Vi började dagen med att åka till Ängbybadet i Bromma där vi hade stämt träff med Per, Annette, Vera och Ivar. Vera var den enda av oss som vågade bada. Ängbybadet kommer nog att bli vår sommarfavorit, här finns det två badstränder, café, vattenrutchkana och gungor.

Hemma hos familjen Lejon

Hemma hos familjen Lejon

Igår åkte jag och Arvid på utflykt med bilen till Södermanland. Vi hälsade på hemma hos Sussi, Svenne och Carl i deras underbart vackar herrgård i Björnlunda utanför Gnesta. Carl var hemma från dagis så han lekte med Arvid och plockade fram alla sina leksaker. Sussi bjöd på caesarsallad och en god rabarberpaj, så gott! Vi ville inte åka därifrån.....

6 månader, 2 veckor & 2 dagar

Arvid väger nu 7 850gr och är 70 cm lång. Han kan sitta helt själv hur länge som helst, men han tycker inte alls om att ligga på mage. Arvid försöker också prata lite grann, i dag sa han ba ba ba (Pappa?)

På måndag åker han på sin andra utlandsresa, den här gången till Italien. Han åker med mamma, pappa och deras kompisar Jenny, Micke och lilla Astrid 2 år.

Räknas det här som semester?

Räknas det här som semester?

I dag har jag och Arvid varit i Aspudden och hälsat på hos Michaela och Maja. (Vi hälsar på hos många just nu, allt för att slippa vara hemma. Hemma är det en byggarbetsplats för tillfället, man får kryssa sig fram mellan lister och målarburkar.)

Michaela och Björn har en perfekt bakgård med en jättestor gräsmatta där vi låg på filtar i skuggan. Barnen lekte med varandra lite grann. Maja ville pussa Arvid och han ville nypa tag i Maja. Det var så underbart och härligt, en riktig semesterdag.

Raggare eller Buddistmunk?

Raggare eller Buddistmunk?

Temperatur i dag: + 28 grader och sol. Då kan man se ut som en raggare i sitt vita linne.

I dag har vi åkt runt...

clara

...och hälsat på kompisar. Först var vi en sväng till Clara, Elisabeth och Mathias. Clara tittade mig djupt i ögonen och sedan somnade hon i min famn. Tycker hon kanske om tant Pernilla?

Aina

Sedan åkte vi hem till Aina, Lena, Peder och Mini. Aina visade sitt nya fina rum och lånade snällt ut sina leksaker till Arvid.

läsa

Arvid tyckte det var superkul med lite nya grejer att leka med. Han såg även att Aina fick äta glass. Det dröjer nog inte länge innan Arvid har smakat sin första glass.

Picknick i det gröna

Picknick i det gröna

Här är Arvid i Vinterviken tillsammans med sina mammagruppskompisar Emil, Ludvig och Oliver. Men Arvid hade missat att man skulle ha hatt på sig, han trodde att det var haklapp som gällde fortfarande.

Nu sitter han!

sitter

Nu kan lille Arvid sitta alldeles själv.............

Nu sitter han!

.... ganska länge faktiskt.