En mysig dag på stan

Björns trädgård 3
I Björns trädgård har de bra trehjulingar som man kan knuffa på.
Björns trädgård 1
...det är jobbigt att knuffa...

Björns trädgård 2
Här är Hasse och Julia. Julia sover.

Björns trädgård 4
Här är Arvid. Arvid sover inte.

Pastabasta2Pastabasta1
Nu är Julia vaken. Det tycker Arvid är kul.

Födelsedagsmorgon

47658-232

Födelsedagen firades med frukost i vardagsrummet där Arvid fick öppna paket och provköra sin nya Bobbycar.

För ett år sedan....

För ett år sedan....

...träffade vi Arvid för första gången. Han kom till oss den 29/11 kl. 08.20 på Huddinge Sjukhus en solig dag med massor av snö.  Ett litet underverk som tittade på oss med sina blå ögon och rynkad panna. Det känns som en klyscha att säga att det här året har gått så fort, men det har det - verkligen.

Vår lille bebis är nu en stor kille som älskar att säga nej.
- Får mamma en kram?
- Nää!!

Till vår älskade son - Grattis på din 1 års dag!

Vår son?

Kan det verkligen stämma? Vår son sa blankt NEJ till sin välling ikväll och somnade bums utan. Det har aldrig hänt tidigare. Vad håller på att hända? Är det 1 åringen som kommer fram?

Kaninpojken

Kaninpojken

Arvid sover gott med sin kanin.

Leksaker

Leksaker

Här är två av Arvids favoritleksaker som han leker med i Älvsbyn. Richards gamla Big Jim jeep och en gåvagn som han har fått av Johannes.

1-års kalas

1-års kalas

Vi passade på att fira Arvids 1-års dag i förskott när vi var i Älvsbyn. Släkt och vänner kom och uppvaktade med sång och paket. Höjdpunkten var nog när Arvid fick äta tårta med händerna. Gott!!

Vinter!

47658-226

Jag och Arvid har varit hemma i Älvsbyn en vecka och hälsat på mormor och morfar. När vi kom var det riktigt härligt vinterväder, massor med snö och mycket julkänsla. Arvid var ute och åkte bob, tyckte så klart att det var roligt och spännande. Men sedan regnade det i fem dagar och vi kunde bara vara innomhus. Tur att det finns gott om leksaker hemma hos både mormor och morfar.

Julia

Julia
Eftersom min pappaledighet snart börjar var det passande att åka hem till Hasse och få lite tips. Hasse trivdes som fisken i vattnet och njuter fullt ut av att vara hemma med Julia. Julia är en mycket söt och glad tjej som tyckte det var kul att träffa pappas kompis. Åldersskillnaden mellan Julia och Arvid är bara 4 månader så de kommer säkert att kunna ha mycket skoj tillsammans framöver.

Vera

Vera
I lördags var det fest hemma hos familjen Henriksson. Pelle och Richard tog hand om matlagningen, Vera fixade dukningen, Per och Annette fixade fördrinken, saft och gott vin. Efter en mysig middag och efter barnen somnat så blev det ostbricka och sen några öl på stan. En mycket trevlig kväll!

PS, SonyEricsson ursäktar bildkvaliteten...

Kryp i benen

47658-221

47658-222

47658-223

I går kväll var vi hemma hos Jenny och Micke på en trevlig middag. Astrid och Arvid lekte som vanligt väldigt bra med varandra. Astrid är duktig på att leka med Arvid på hans nivå, hon är snäll och tar hand om honom. Arvid i sin tur visar hur mycket han tycker om henne genom att hela tiden ge Astrid massor av kramar.  De hade mycket kryp i benen och det var nästan omöjligt att fånga dem på bild.

Smygtittar

47658-220

På kvällen när Arvid har somnar så smyger vi ofta in till honom för att se hur han ligger. Det är alltid lika roligt att se, han kan ha vridigt sig på de mest konstiga sätt.

Lisa på besök

Lisa på besök

Ännu en söt kusin som hälsar på. Den här veckan är det Lisa som har kommit från Boden för att hälsa på oss och för att shoppa lite grann. I kväll ska hon vara barnvakt, Pernilla tränar och Richard är på bio. Gissa vem som är gladast för det? Arvid!!

Styling

Styling

Det är roligt att ha en 17-åring hemma hos sig. Hon och Arvid har ungefär samma tider; när Arvid vaknar efter sin förmiddagsvila stiger Hanna upp för dagen och när Arvid äter lunch äter hon frukost.

Dessutom får både Pernilla och Arvid hjälp med att styla håret på ett snygg sätt. Här är en variant som Arvid trivdes väldigt bra med; diadem.

Snökaos

Vi var en av de tokiga som tog bilen i går. När vi skulle åka hem från Sickla igår vid 17.30 så insåg vi att det var stopp i trafiken. Därför stannade vi kvar och åt middag i lugn och ro för att åka lite senare när det hade "lugnat ner sig". Klockan 19.00 var det ännu värre.... Vi var hemma kl. 22.30, satt alltså i bilkaos utan dess like i tre och en halv timme. Men Arvid sov i stort sett hela tiden så honom gick det ingen nöd på.

Tre nya intressen

47658-216

1. Att resa sig upp. Gärna mot diskmaskinen eller allra helst mot toalettstolen.

47658-215

2. Prata i telefon. Det går bra att prata i vad som helst, nappen, fjärrkontrollen eller skon.

47658-217

3. Skrika!! Han älskar att höra sin egen röst, gärna på hög volym. Snart får vi börja använda öronproppar här hemma.