Arvid lagar mat

Arvid lagar mat
Arvid tycker mycket om att leka med sina kastruller.

Matteo

Matteo
Arvid var hemma hos sin kompis Matteo för några dagar sedan och åt lunch. Arvid känner Matteo genom sin pappa då Matteos pappa jobbar med Arvids pappa på Oracle. I fredags var vi till pappornas kontor i Kista och hälsade på. Det var spännande tyckte barnen, skönt att vara hemma ett tag till tyckte papporna.

Arvid och Maja

Arvid och Maja 2
Arvid och Maja äter pannkakor efter en långpromenad tillsammans med sina pappor.

Arvid och Maja
Maja är mycket lik sin pappa Björn tycker vi på denna bild. Dessa bilder togs förra veckan. Efter dessa bilder togs har Arvid klippt sig och ser mycket proprare ut, se tidigare inlägg - Vovven.

Vovven

Vovven

Arvid går ingenstans utan sin hundvalp.

Pulka de luxe

Fjellpulka
Fjellpulken

Härlig vinterdag

Vacker vinterdag
Kylan och det klara vädret fortsätter. -10 grader och solen skiner. Skulle vara härligt att en dag som denna komma ut och åka lite längd. Måste väl först skaffa oss en pulka.

-13 grader

Kallt2
Det verkar som kylan har kommit nu. När vi var i Sundsvall var det ner mot -13 grader. Idag är vi tillbaka i Stockholm och här är det också kallt. -10 grader idag tisdag. Hemresan gick bra, tur att det inte var så halt som de hade det
här.

Kallt1
Här är Elins pappa Kristofer.

Mingus

Mingus
Vi hade även möjlighet att träffa Mingus, Camilla och Fredrik. Här har Mingus badat.

Elin

Elin1
Förra veckan var vi i Sundsvall och hälsade på. En dag var vi och hälsade på hemma hos Elin, Simon, Ulrika och Kristofer.

Elin2
Här visar Elin upp sin fina ryggsäck för Arvid. Måste kolla upp var man köper en sån här fin bokstavstavla. En sån måste Arvid få.

Elin3
Här har Arvid fått låna Pippi Långstrump.

Elin4
Här brottar Elin ner Arvid.

Öppna Förskolan

Öppna Förskolan
Igår var Arvid på Öppna förskolan i Aspudden och träffade kompisar, lekte och sjöng. På bilden sjunger vi Ekorren satt i granen därav ekorren till vänster om Arvid.

Semlor

Semlor
Gott med semlor. Kul också att leka med Hannes och Sigrid.

Kontrakt

Brukshundsvägen

I torsdags skrev vi på...så i oktober/november flyttar vi till vårt nya hus i Järvastaden.

Sjuk

Sjuk
I fredags var Arvid inte så pigg - både trött och lite febrig.

Sjuk 2
Här har han nyss vaknat och är varm och svettig. Idag lördag mår han dock mycket bättre. Vaknade kl 6, pigg som en mört.

Veckan för Arvid har annars varit ganska händelserik. Bland annat har Arvid varit på Rum för barn på Kulturhuset med Björn och Maja samt Hasse och Julia. Han har även hunnit med att hälsa på Henke och Matteo på Östgötagatan. Idag ska Arvid äta semlor tillsammans med Sigrid och Hannes och deras föräldrar Johan & Maria respektive Johan & Marika.

Telefon

Telefon
Arvid pratar gärna i telefon. Vem han pratar med är dock en gåta.

Close up

Close up

Förmiddagsvila

Förmiddagsvila
Efter några timmars bus så är det skönt att vila en stund. Under tiden passar det bra för pappa att betala räkningar på datorn.

CD skivor

Sortera cd skivor
CD skivor är ganska roligt tycker Arvid.

Dax för bad

Dax för bad
Det här med badning, det är allvarliga saker...

Arvids spis

Arvids spis

Trettondagsafton

lunch

Trettondagsafton var en rolig och mycket social dag. Först en promenad i Vinterviken med Björn och Maja, sedan lunch hemma hos oss. Pannkakor till barnen och öl till papporna.

47658-252

Halv arbetsdag för mammorna! Lugn och skön start på Pernillas första arbetsvecka.
Michaela följde med hem och hämtade sin familj.

47658-253

På eftermiddagen kom Hasse, Mikaela och Julia och hälsade på. Julia har hunnit bli 10 månader och är en söt och charmig tjej.

Lek

Lek
Här leker Arvid med pappas gamla klossar och surfbuss. Roligt är att kasta klossarna tycker Arvid. Vi får antagligen snart sätta hönsnät på fönstren. Klicka på bilden för att förstora.

Arvids rum

Arvids rum
Så här ser Arvids rum ut nu...
Arvids rum 2
...och så här ser det ut från en annan vinkel.

Hemma

Hemma

Idag har mamma Pernilla börjat om att jobba så nu är pappa Richard hemma istället och kommer antagligen att ha mest tid att underhålla bloggen under de närmaste månaderna.

Den första dagen har gått fint. Fram till lunch tog vi det mycket lugnt, sen åt vi, klädde på oss och gick till lekparken i Liljeholmen, träffade Ludvid och Katinka i mammagruppen och shoppade lite på Ica och Apoteket. I lekparken tränade Arvid på att stå/gå utan stöd. Det gick ganska bra. Han kunde stå själv i säkert 20 sekunder, men lite hjälp hade han av sina rejäla kängor. De andra barnen och mammorna/papporna i lekparken blev lite imponerade.

Just nu har Arvid eftermiddagsvila för att vila upp sig till mamma kommer hem.

Stereon

Stereon
Arvid tycker mycket om musik, precis som sin far. Då Arvid inte riktigt ännu har lärt sig stereon hemma så har vi den för det mesta inlåst i ett skåp för att undvika att Arvid drar volymen på max. Hittills har det räckt att låsa dörren till skåpet och låta nyckeln sitta i men det verkar inte funka längre...

Nyårsafton

Nyårsafton
I år firade vi nyårsafton tillsammans med familjen Bergh och familjen Eriksson/Thelin. Vi hade jätteskoj och åt och drack gott. Arvid hade många kompisar på besök och lekte mycket med Clara och Astrid. Axel som endast var 3 veckor gammal fokuserade mest på mat och sömn.