Kalle Kanin

Kalle Kanin

I morgon fyller Arvid 3 månader och visst märks det att han blir större. I kväll somnade den lille prinsen alldeles själv med armarna om sin kanin.

Hemma hos Sara

Hemma hos Sara

I dag har vi varit hemma hos mammas kompis Sara i Fredhäll som fyller 28 år. Hon bjöd på en jättegod födelsedagslunch. Med på kalaset var Maja, Arvid och Engla.

47658-51

Här softar Engla och Arvid.

Morgonbad

Morgonbad

Bäst att hålla tag i mormor så att jag inte trillar i.

- 25 grader

- 25 grader

Idag är det för kallt för att vara utomhus, så vi stannar nog inne och eldar i kakelugnen och myser.

Etno chic

Etnochic
Här  är det snygga tennarmbandet som Arvid fick av Eva och Lorentz. Han kommer att vara helt rätt i vår!

Behörig att köra barnvagn?

Nisse

Vinterpromenad i Älvsbyn med en stolt morfar.

Vinterpromenad i Älvsbyn


Ser bra ut.

Hund


Spännande med kameror.

Nisse och Richard


Pappa måste få vara med på bild också.

Vink vink

Arvid vinkar som kungen


Det är inte bara kungen som kan vinka.

Arvid får främmande

Eva och Arvid igen

Eva hälsar på för att få sig en titt. Arvid fick ett jättefint armband.

Fyra generationer

Fyra generationer
Idag har vi varit och hälsat på mormor Jenny, nu gammelmormor. Hon tyckte det var jättekul att träffa Arvid. Jenny föreslog att vi skulle komma och äta palt imorgon, men så blir det tyvärr inte då möjligheterna på ålderdomshemmet är ganska begränsade.



Världens bästa uppfinning?

Världens bästa uppfinning?

En mjuk haklapp måste var det smartaste som finns. Arvid kräks väldigt mycket, hela tiden, och med haklappen hamnar inte allt på hans (eller mina) kläder.

Spegel, spegel...

Spegel, spegel...

Arvid hittade en ny kompis idag. Vilken tur, han verkar vara glad han också!

Kompisar

47658-35

47658-34
Lena och Aina har varit och hälsat på oss idag. Jag tror att Aina och Arvid kommer att bli bra kompisar när de blir lite större, de hade redan nu roligt med varandra. Aina fyller snart ett år, den 5 mars.

Arvid tränar

Arvid tränar


Dagens aktivitet

47658-3047658-29
Jag och Michaela tog en promenad till Hornstull och åt lunch på Café Blaha Blaha. Ett bra fik som rymmer många barnvagnar. Förra gången vi var där var det nästan kaos med alla föräldralediga mammor som ville fika, men den här gången var det mycket lugnare. Arvid höll oss sällskap hela lunchen, men Maja sov och sov och sov.... Efter hälsotallrik, en latte och muffins fortsatte vi promenera längs Tanotolunden och när vi kom hem hade Sverige tagit två OS guld.

Nu väntar vi bara på att Richard kommer hem från jobbet så att vi kan fira Alla hjärtans dag.

Sov gott!

Sov gott!

I dag har det varit en händelserik dag för Arvid. Förrutom besök hos BVC har han ätit lunch med sin pappa i Nacka Strand, varit hos polisen för att skaffa ett pass och på väg hem stannat till i Sickla köpkvarter. Inte undra på att han är trött!

Ny vikt

I dag har Arvid varit till Ulla på BVC för mätning och vägning. Ny vikt är 5 625g och han är 61 cm lång.

Carl

Carl
Carl och sin V70.

Sussi och Carl

Sussi och Carl
Kul med besök! Ikväll så var Sussie, Svenne och Carl och hälsade på. Carl hade med sig sin tankbil, bensinstation och leksaksbil som han fått på sin födelsedag. Arvid var vaken större delen av tiden, men kanske inte på sitt bästa humör. Får hoppas att han sover lite inatt...

Pernilla på hal is

Pernilla på hal is
Nu har vi tagit premiärturen med våra långfärdsskridskor på Trekanten. Var väldigt trevligt. Väldigt socialt, träffade Mikaela, Björn och Maja samt ett par grannar. Arvid sov hela tiden. Nu ligger han och vaknar till ute på balkongen.

Vasaflickorna

After work

Istället för after work så är det eftermiddagskaffe som gäller nu för tiden. Här är Pernillas gamla arbetskompisar Sara, Michaela, Camilla och Sofia från Vasaskolan som är på besök. Det var väldigt länge sedan vi jobbade ihop, men vi ses fortfarande med jämna mellanrum, vilket är roligt.

Morgonstund

Morgonstund

Arvid vaknar ganska punktligt 06.30 varje morgon. LIte väl tidigt kan väl mamma och pappa tycka, men det glömmer vi snabbt när han börjar skratta och prata. Arvid har ett alldeles strålande morgonhumör och han sitter gärna i sin babysitter och jollrar när vi äter frukost.

Bullmamma

Bullmamma

Jag kommer aldrig att bli en bullbakande mamma, saknar både talang och intresse. Men som nybliven småbarnsmamma så känner jag att jag vill göra något pyssligt hemma i köket. När vi var i Sundsvall i helgen fick jag smaka på Ulrikas hemmagjorda müsli, jättegod, med kokos, solroskärnor och annat gott. Så det har vi pysslat med i kväll, jag och Arvid. Men han tröttnade efter ett tag....

Lille pojken har tränat

Idag har jag och Arvid varit och tränat på Friskis & Svettis för första gången. Det gick superbra!
Arvid blev omhändertagen av några underbart söta pensionärsdamer under tiden som jag gick på ett gympingpass. Jag tyckte det var otroligt skönt att röra på sig, även om min kondition inte är den bästa.

Arvid skötte sig jättebra hela passet. Skulle ens barn bli otröstligt så håller dom upp barnets nummer i rutan in till gympasalen, så får mamman komma och trösta. Efter halva passet kom Arvids nummer (6) upp, men det visade sig att damen höll numret upp och ner!

Farfar och Arvid

Farfar och Arvid
Barnbarnet Arvid hemma hos farfar i Sundsvall.

Resan till och från Sundsvall gick jättebra. På hemresan sov Arvid hela vägen från Sundsvall till Uppsala. Han är världens snällaste! I Sundsvall har vi förutom att ha ätit och druckit gott hemma hos farfar så har vi varit på konditori Charm med Ola, fikat igen hemma med Lars, Marie och Wilma samt besökt Loffe, Ulrika, Simon och Elin i deras fina hus på Stockmakargatan.

Bortskämd?

Bortskämd?

I natt har Arvid sovit jättebra och bara ätit tre gånger (ja, kanske fyra). Dessutom sov han ända till kl halv nio och när han vaknade var han på sitt allra bästa humör. Skrattade och pratade!

Är inte det värt en present kanske? Så hans mamma köpte honom en leksak att leka med när han sitter i sin babysitter. Den blev väldigt uppskattad kan jag säga. Arvid var helt uppslukad en lång, lång stund.