Arvid kan själv del II

47658-199

Vad skoj, nu vill Arvid helst äta själv. Nackdelen är väl att det blir lite mera att städa efter måltiden. (Dvs. det tar lika lång tid att torka upp efter Arvid som det gjorde för honom att äta upp maten.)


Dagliga rutiner


47658-197

Både Arvid och hans mamma älskar rutiner, det är det bästa som finns! Efter frukosten är det pottan, bada i badbaljan på måndagkväll,  gympa på tisdagar osv....... Bland de nyare rutinerna är bland annat att gå till sjön Trekanten och titta på svanarna som finns där. Spännande! Men varje gång har vi glömt att ta med oss bröd, någonting som svanarna är lite irriterade över.

Dagliga rutiner

Att gå till lekparken och gunga är ett måste numera. Arvid har också upptäckt sandlådan och hur roligt det är att gräva med en spade där. När vi skulle gå därifrån senast så blev han helt skogstokig, ville inte släppa spaden och skrek som att jag misshandlade honom. Hmmmm.....

Årets första tomtenisse?

47658-195


Handla mat

Handla mat

Att gå till Konsum och handla mat är numera en av favoritaktiviteterna. Där finns hur mycket som helst att leka med, man kan rycka ner saker från hyllorna, flirta med andra som handlar och kanske klämma på en müslipåse.

Ännu en härlig dag!

Ännu en härlig dag!
Det blir bara roligare och roligare för varje dag att vara mammaledig. 3 1/2 månad kvar innan jag börjar om att jobba, så jag har en massa skojiga dagar att se fram emot.

I dag har vi varit med Elisabeth och Clara till
Slottsträdgården i Ulriksdal. Vi åt en god lunch där och sedan plockade vi blommor à la självplock. Trevligt! Dagens kändisspaning var Kajsa Bergkvist som också åt lunch där och handlade lite lökar i Handelsträdgården.

Arvid och Nikola

Arvid och Nikola

I lördags var Hökåsarna (Nikola, Ulrika, Emma och Benjamin) på besök hos oss. Arvid, Benjamin och Emma busade på, åt köttbullar och glass medan vi föräldrar lyxade till det med en riktig höstmiddag:

förrätt: skogssvampsoppa med västerbottentoast
huvudrätt: hjortstek med rotsakspytt och smörstekta kantareller
efterrätt: glass med passionsfrukt

På bilden har Arvid precis fått på sig sin av Benjamin ärvda favoritpyjamas och är på väg i säng.


Arvid kan själv

Arvid kan själv

Ännu en ny sak som Arvid har lärt sig. Han kan numera äta sitt mellanmål själv.

Oj då!

Oj då!

I dag har vi varit och hälsat på Lena, Aina och 1 1/2 månad gamla Ruth. Det var så roligt att träffas, vi var i lekparken hela tiden så att barnen (Aina mest) kunde leka och gunga. En kort, intensiv träff där jag i all villervalla glömde bort att ta någon bild på Ruth. Skandal! Men hon är en söt och sällskaplig liten tjej.

47658-189

Istället för en bild på Ruth så blir det en bild på storasyster Aina.

En dag i mammas fotspår

En dag i mammas fotspår

I dag har Arvid fått hänga med på mina aktiviteter. Ett besök på IKEA som faktiskt blev riktigt trevligt, även om Michaela och Maja inte kunde följa med. Först lunch så att vi båda var på bra humör och sedan ett snabbt varv på barnavdelningen, lite sängkläder bland annat. Och självklart de obligatoriska värmeljusen.
När vi kom hem hängde Arvid runt mina ben medan jag bakade äppelmuffins, det tyckte han inte var speciellt roligt. MEN, när jag tog fram dammsugaren, då blev det glada miner. Arvid ville gärna dammsuga både här och där.

En riktig husmorsdag alltså! Men ganska rolig med Arvid som sällskap.

Det tandlösa leendet...

Det tandlösa leendet...

...är snart ett minne blott. Den senaste veckan har det hänt så mycket med Arvid.
  • Han kryper numera obehindrat, det går inte så fort, men han tar sig fram. På väg från vardagsrummet till köket stannar han gärna i hallen och äter lite på skorna.
  • Han kan säga Mamma - men gör det bara när han är ledsen och gråter. Maaa-maaa
  • Den första lilla risgrynstanden börjar att titta fram, nu är han snart ingen tandlös gubbe.
Han är definitivt ingen bebis längre. Men det är en sån rolig tid som har börjat nu, en ny fas i hans utveckling.  Arvid är alltid på ett strålande humör, tycker att livet har så mycket skojigt att erbjuda.

Snygga tavlor

Snygga tavlor

Jag måste tipsa om en tjej från Piteå som gör så otroligt fina barntavlor. Man får välja färg själv och barnets namn finns med i illustrationen. Den här tavlan tänker jag beställa till Arvid när det blir dags för honom att få ett eget rum. Vilket närmar sig med stormsteg....

Här är länken till tavlorna:
www.isa.nu

Utflykt nr 2

Utflykt nr 2

Tillsammans med Elisabeth och Clara har vi varit på en lyxig herrgårdsweekend i Björnlunda. Sussi fyllde år i går och bjöd på en riktig kalasdag. Kak- och tårtbuffé på eftermiddan och sedan god italiensk middag. Jag och Elisabeth och barnen fick var sitt rum i
Bed and Breakfasthuset och bodde som prinsessor där. Vi hade så roligt!