Arvid hjälper till att lösa defekter på Telia

Arvid hjälper till att lösa defekter på Telia
Idag har Arvid varit på stan med sin mamma och gått på NK, köpt lite kläder och sånt. För att ta igen sig lite gick de och fikade på ett kafé på Nybrogatan. Konstigt att ingen kom fram och ville pussa honom var mammas kommentar. Väl hemma så var det dags att hjälpa pappa med att lösa lite kluriga problem på Telia och roa sig med att stå i pappas knä och stampa med högerfoten.


En lite sammanfattning

I dag den 29/3 blir Arvid 4 månader. Han väger nu 6,5 kg och är 66 cm lång.

Det bästa han vet just nu är när mamma eller pappa ligger på golvet och hissar upp honom i luften, eller när han får stå på någons mage.

Allting som kommer i hans väg stoppar han gärna i munnen för att suga på. Fingrar, mascara eller gossedjur, allt går lika bra.

Han går och lägger sig ca 19.00 på kvällarna och vaknar ca 06.30. Han vill fortfarande äta 2-3 gånger på natten.

P & A


Engla och Maja

Engla och Maja

I går var jag och Michaela hemma hos vår kompis och gamla kollega Sofia i Djursholm. Här är de söta linslusarna Engla, 9 månader och Maja, 6 månader. Arvid passade på att sova en stund i Sofia och Emils säng.

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis

Den här bilden visar Arvid när han är i "barnpassningsrummet" på Friskis & Svettis. De rödklädda kvinnorna i bakgrunden är de gulliga pensionärsdamerna som ser till att alla barnen trivs. Men trots att det fanns hur mycket som helst att leka med, ville Arvid helst att mamma skulle komma upp och leka med honom. 30 minuters träning blev det idag. Bättre det än ingenting alls, kanske.


Smakportion

Smakportion
Idag har Arvid ätit vanligt mat för första gången (1 1/2 tsk Majs & potatispuré). Det gick jättebra, han är så duktig. Imorgon blir det kött och potatis...   :-)


Babybjörn

47658-76
Nu är Arvid så stor att han vill sitta framåtvänd i selen. Kul att kunna se vad som händer är Arvids kommentar.


Presenter

rymddräkt

Av någon konstig anledning så får Arvid presenter lite titt som tätt. Den här snygga rymdinspirerade dräkten fick han för ganska länge sedan av Jenny, Micke och Astrid. Men det är premiär för den i dag.

benskydd

Mammas arbetskompis Margareta tycker att Arvid ska bli fotbollspelare så snabbt det bara går. Hon har köpt honom fotbollsbenskydd, de minsta fanns från tre år!!  Knasigt! Arvid blev superglad, han vill gärna börja spela i Gröndals IF.

kläder

Idag var vi på en spontant och oväntad shoppingrunda till Mariatorget. Där hittade vi en fantastisk barnklädbutik - Matador Kids på Hornsgatan 29. En snygg body och en haklapp blev dagens fynd.

Surf

Surf
Daaaaaaa! Härlig dag på stranden i El Gouna.

Arvid och Richard i poolen

bada 2

bada



Gott, gott, gott!

Gott, gott, gott!

stoppa i munnen II

Allting smakar så gott när man är ute och reser.

Det sämsta med att vara på semester...

Det sämsta med att vara på semester...

...att ligga i barnvagen. Mycket bättre att mamma och pappa bär mig.

Det bästa med att vara på semester...

naken

...att man inte behöver ha så mycket kläder på sig.

pussas

...att man har massor med tid till pussar och kramar.

drakar

...att vara på stranden när pappa kitesurfar och titta på alla fina drakar.

Liljevalchs

konstbesök

Arvid har besökt Liljevalchs konsthall idag och jag tror faktiskt att han uppskattade det ganska mycket. Han var i alla fall på bra humör hela tiden och tittade intresserat på en del av verken.

47658-62

Efteråt gick vi med Michaela och Maja till Blå Porten och åt lunch. Där visade Maja hur duktig hon hade blivit på att sitta i stolen. Arvid blev väldigt sporrad, han kommer att köpa en stol så fort vi kommer hem från vår semester.

Är det någonting på gång?

Är det någonting på gång?


Paket från kusinerna

Paket från kusinerna

badrock

I dag kom det två fina gröna paket med posten. Det var presenter från kusinerna Frida och Fanny i Söderköping. När de var i Thailand så köpte de en morgonrock och ett par badtofflor till honom. Perfekt för Arvid att använda när han ska åka till Egypten. Men då måste han skynda sig och växa lite till.......

Bada

Bada

Så här såg det se ut när Arvid fick sitt första bad i badkaret. Det gick galant. Bra träning inför kommande babysim.


Vårens färg?

Vårens färg?

Undra om de pratade med varandra i morse när de bestämde vad de skulle ha på sig?

Trött mamma och pigg bebis

47658-54